Pár jó tanács

NÉHÁNY JÓ TANÁCS


A költöztetés egy összetett komplex feladat.

Mielőtt neki kezdesz a csomagolásnak, gondold végig, hogy mire van és mire nincs szükséged. Remek alkalom arra, hogy a nem használt, megunt holmiktól megszabadulj. Erre számos lehetőség van. Ha még használható az adott tárgy és egy barátodnak sem kell (és te is elfogadnád!) - ajánld fel valamelyik segélyszervezetnek. Szívesen segítünk ebben!

Ha túl vagy a szortírozáson döntsd el, hogy milyen szolgáltatást szeretnél. A legjobb, ha felkeresel bennünket és elmondod az elképzelésedet és mi összeállítunk neked egy csomagot, mely tartalmazni fogja mindazt, amit vársz tőlünk. Ne halogasd sokáig, időben, a költözés előtt 2-3 héttel korábban érdeklődj.
Ha nincs elképzelésed vagy nem költöztél még, csapatunk részletes tájékoztatást ad a lehetőségekről, árainkról valamint a teendőkről, tudnivalókról. Kérhetsz felmérést is. Ilyenkor ellátogat hozzád egy munkatársunk és megnézi, hogy mit szeretnél elköltöztetni. A felmérés alakalmával egyeztetni tudjátok a költöztetés részleteit.

Nemzetközi vagy tengerentúli költözés esetén így van idő a kényesebb vagy különösebben értékes tárgyak esetén speciális faládák elkészítésére, a behajtási, kiviteli engedélyek beszerzésére, vámkezeléshez kapcsolatos előkészületekre.

A költözés előtti napokban:

Helyfoglalás alapesetben a te feladataid közé tartozik.
Általában 2 – 3 esetleg 4 személyautónyi hely elegendő, függően a szállító eszköz méretétől.
Lifthasználat - ha van a házban lift, tisztázd le a gondnokkal, vagy az erre illetékes személlyel a használatát.
Amennyiben nem a Moving Service végezi a csomagolást, kérjük, pakolj, ki a szekrényekből mivel azokat csak üres állapotban tudjuk szállítani. A dobozokat, zsákokat kérjük, zárd - ragaszd le és azok tartalmát röviden tüntesd fel a csomag tetején.

A költözés napján:

A te feladatod a parkoló hely, a csúszásmentes közlekedők biztosítása.
A költözés megkezdése előtt kérjük, tedd el értékeidet. (kulcsot, pénztárcát, stb.)
Az esetlegesen sérült vagy különleges figyelmet igénylő bútorokról kérjük, hogy tájékoztasd a munkavezetőt, hogy annak megfelelően tudjunk vigyázni a bútor épségére.
Ennek elmulasztása esetén az ebből adódó sérülésekért felelősséget nem tudunk vállalni.
A bútorokhoz tartozó kulcsokat biztosítsd, hogy a polcokat ki tudjuk venni és a biztonságos szállításhoz elő tudjuk készíteni.

Ha te csomagoltál, kérjük, tüntesd fel a dobozok beltartalmát a doboz tetején, hogy megfelelően tudjuk a teherautón elhelyezni azokat.

Költözés végén mindig ellenőrizd a dobozok, bútorok sértetlenségét, valamint győződj meg, hogy a teherautó üresen hagyja el a címet.

A fenti tanácsok megfogadásával időt és pénzt takaríthatsz meg!